Preglej vse objave

Danes smo obrnili prvi list našega edukativnega stenskega koledarja za leto 2024, pripravljenega na temo odpadkov. Ideja za koledar s pomenljivim naslovom “Odločimo se in z novim letom ne mečimo vsega v isti koš, da bo čisto naše čudovito okolje” je dozorela v podjetju, kjer smo ga tudi sami oblikovali.

Zasnovan je v pokončnem formatu, sestavljen pa je iz dveh vzdolžnih A3 formatov z vmesno spiralo. Na celotnem zgornjem delu, ki je zamišljen kot priročnik se nahaja grafika, ki izpostavi določeno vrsto odpadkov značilno za posamezni mesec (npr. februarja odpadno jedilno olje, ki nastane pri cvrtju krofov v pustnem času). Grafiki so dodani nasveti o pravilnem ravnanju s predmetno vrsto odpadkov, podatki o njihovi teži in njihovem deležu v letu 2022, spodnji rob pa smo opremili še z motivacijskimi slogani, ki nas spodbujajo k ločevanju odpadkov.

Na spodnjem koledarskem delu posameznega meseca pa smo dodatno označili pomembne svetovne in evropske dneve, ki se vsebinsko dotikajo vseh naših dejavnosti.

Koledar je bil v sklopu poslovnih daril ob zaključku preteklega leta predan poslovnim partnerjem, in drugim javnim ustanovam, za vse ki bi vas utegnil zanimati pa je dosegljiv na povezavi.

Mi smo se odločili, pa vi?