Preglej vse objave

Imate doma stare mobitele in tablice?

Jih ne potrebujete več, pa jih hranite “za vsak slučaj”?

So pokvarjeni, razbiti ali nedelujoči?

Pridružite se akciji “Ta starim je odzvonilo”, kjer lahko z oddajo še delujočih naprav nekaj zaslužite, z nedelujočimi in res starimi napravami pa poskrbite za ustrezno recikliranje in s tem zagotovite vsaj drobec redkih materialov, ki so potrebni za izdelavo novih naprav.

Z akcijo želimo spodbuditi gospodinjstva  v Sloveniji, da pobrskajo po svojem domu in na pravilno mesto oddajo svoje stare telefone in tablice, ki jih ne potrebujejo več. Tako bodo poskrbeli, da bodo vsi zbrani aparati dobili novo življenje, bodisi v ponovni uporabi, bodisi v reciklaži.

  • Bi radi z oddajo naprave zaslužili: Če imate doma še delujočo napravo, imate možnost, da z oddajo tudi nekaj zaslužite. Vaša naprava pa bo po prejemu pregledana, nato pa bo po izbrisu podatkov še nekaj časa služila naslednjemu uporabniku.
  • Bi radi le oddali napravo: Če pa imate napravo, ki ne deluje, je zelo stara ali pokvarjena, pa imate vseeno možnost, da jo oddate in poskrbljeno bo za pravilno recikliranje.

V vsakem primeru boste prispevali k ohranitvi okolja. V zbiralni akciji lahko sodeluje vsak. Akcija traja od 20. marca do 20. julija 2024.

Pridružite se akciji “Ta starim je odzvonilo” na povezavi. Ker slika pove, več kot 1000 besed, si oglejte video posnetke kako sodelovati v akciji:

  • Video “Ta starim je odzvonilo”na dolgo.
  • Video “Ta starim je odzvonilo”na kratko.

Organizator akcije je ZEOS, d.o.o. v sklopu projekta Life ECOSWEEE skupaj s partnerjem akcije Janus Trade, d.o.o..

Več o projektu Life ECOSWEEE na povezavi.

(vir: Zeos)